Skip to main content

KUHN DUBBELE HARK GA 7501+ NIEUW!

KUHN DUBBELE HARK MET MIDDENAFLEG GA 7501+ : 
Comfort met een plus!

 

De GA 7501+ vervangt de GA 7501 en positioneert zich in het middelste segment van het gamma dubbele harken.  Deze nieuwe dubbele hark met middenafleg werd specifiek ontwikkeld voor middelgrote bedrijven op zoek naar een hark met een hoge capaciteit, die tegelijkertijd ook compact en wendbaar is en eenvoudig in gebruik.

Bij het ontwerp werd vooral rekening gehouden met een verhoogd gebruiksgemak afgestemd op de verschillende behoeftes van de gebruiker.  Zo is het mogelijk om de werkbreedte hydraulisch vanuit de trekkercabine in te stellen.   De diepte van de tanden kan handmatig ingesteld worden.

De GA 7501+ heeft een variabele werkbreedte van 6,70 m tot 7,40 m en is uitgerust met twee rotoren met een diameter van 3,25 m en 11 tandarmen. Deze hark legt perfect gevormde zwaden af van 1,30 m tot 1,90 m die in de beste omstandigheden opgeraapt kunnen worden door een oogstmachine.  Voor gebruikers voor wie het echter interessanter is om in bepaalde omstandigheden smallere zwaden te kunnen vormen, kan de zwadbreedte aangepast worden tot 1,10 m.  Tijdens verplaatsingen op de weg heeft de GA 7501+ het voordeel van een geringe transporthoogte van minder dan 4 m, zonder dat de armen gedemonteerd moeten worden.

De GA 7501+ is standaard uitgerust met een cardanische 3D pendelophanging zodat de rotoren in alle richtingen kunnen uitzwenken, voor een uitstekende bodemaanpassing.  Elke rotor is uitgerust met 4 wielen.  Een extra tandem-onderstel is beschikbaar in optie voor werkzaamheden op ongelijkmatige ondergrond.  Vervuiling van het gewas en schade aan de zode worden hierdoor zo veel mogelijk voorkomen. 

Andere voordelen van de GA 7501+ zijn :

  • Scharnierende draaikop en gestuurd transportwielstel, voor een uitstekende wendbaarheid en een verbeterde veiligheid. 
  • Dubbel gebogen, tangentieel geplaatste tandarmen voor een gelijkmatige zwadvorming en een betere harkkwaliteit.
  • Mogelijkheid om de rotor links en rechts individueel en onafhankelijk van elkaar uit te heffen.
  • Geringe afmetingen bij transport : een transporthoogte van slechts 3,99 m en een transportbreedte van slechts 2,55 m, voor een goede wendbaarheid op smalle wegen.

Klik hier voor de folder.