Skip to main content

Nieuw! KUHN DELTIS 2 EN OPTIFILLER

GEDRAGEN SPUITTOESTEL KUHN DELTIS 2 EN VULSPOELBAK KUHN OPTIFILLER

DELTIS : eenvoud voor alles.
OPTIFILLER : een vernieuwende vulspoelbak : grote inhoud en toch compact !

Het gamma KUHN voor gewasbescherming is constant in ontwikkeling.  Na het getrokken spuittoestel LEXIS dat op AGRITECHNICA 2015 gelanceerd werd, brengt KUHN nu een nieuw gedragen spuittoestel op de markt, nl. de DELTIS 2

Dit nieuwe spuittoestel werd ontworpen voor veeteeltbedrijven en gemengde bedrijven die belang hechten aan eenvoud, betrouwbaarheid en gebruiksveiligheid.  Het gamma DELTIS 2 vervangt het vorige gamma DELTIS en wordt gekenmerkt door de volgende vernieuwingen :

  • Het chassis heeft een nieuw ontwerp waardoor het zowel robuust als licht is.  Dankzij dit chassis is dit nieuwe spuittoestel één van de lichtste op de markt in zijn categorie.
  • Ook de tank kreeg een nieuw design en kan een inhoud tot 1.300 liter aan.  Het ledigen gaat voortaan veel gemakkelijker ook op steile hellingen dankzij de afvoer met dubbele schuine afloop.
  • Bediening gebeurt via MANUSET of DILUSET+ met slechts 2 hoofdkranen voor een intuïtief gebruik en een beperkt aantal manipulaties, waarbij we spreken over 30% tot 50% minder manipulaties in vergelijking met concurrerende machines in deze categorie.  
  • Het spuittoestel DELTIS 2 kan uitgerust worden met verschillende soorten spuitbomen: spuitbomen uit staal (MTS2) of uit aluminium (MTA2, MTA3, MEA3) en met een werkbreedte van 15 tot 24 m.  Met dit ruime aanbod spuitbomen komt KUHN zeker tegemoet aan de noden van verschillende gebruikers. 

Daarnaast wordt de DELTIS 2 ook gekenmerkt door het OPTILIFT-parallellogram, dat zijn doeltreffendheid reeds bewezen heeft op de vorige generatie gedragen spuittoestellen DELTIS.  Dit parallellogram zorgt voor een perfecte verticale stabiliteit en een kwalitatieve ophanging zowel op het veld als op de weg.  

Het omgaan met fytosanitaire producten moet steeds veiliger gebeuren.  KUHN is zich hiervan bewust en daarom introduceert ze een nieuwe geïntegreerde vulspoelbak op de DELTIS 2, nl. de OPTIFILLER.

De OPTIFILLER is gepatenteerd en is de eerste soepele vulspoelbak die geïntegreerd wordt op een spuittoestel.  Zijn structuur is duurzaam en bestand tegen de meest agressieve producten.  De vulspoelbak OPTIFILLER is het resultaat van vele jaren onderzoek en intensief testen en biedt dan ook tal van voordelen :

  • Opengevouwen heeft OPTIFILLER een inhoud van 42 liter en een zeer grote schuine vulopening van 40 cm.  Dit komt het gebruiksgemak zeker ten goede, vooral bij het gebruik van grote bussen fytofarmaceutische producten.   
  • Dichtgevouwen is de OPTIFILLER zeer compact en valt binnen de afmetingen van de machine.
  • OPTIFILLER is volledig waterdicht tijdens het spoelen.  Er kunnen dus geen spetters van het product op de gebruiker terechtkomen, wat maakt dat hij in alle veiligheid kan werken.
  • Het vullen verloopt zeer praktisch, met de voet, waardoor de gebruiker zich niet voorover moet buigen boven de vulspoelbak met product. 
  • Alle andere handelingen kunnen uitgevoerd worden met een handlans : het bevochtigen van de wanden van de vulspoelbak, het spoelen van de vulspoelbak en bussen gaat zeer gemakkelijk dankzij de draaiende spuitmond. 

DELTIS 2 en OPTIFILLER werden in avant-première voorgesteld op het Salon SPACE 2016 in Rennes en worden verkocht sedert september 2016.  

Klik hier om de DELTIS 2 aan het werk te zien.