Skip to main content

Packo, een rijke geschiedenis

Het aanvankelijke metaalconstructiebedrijf volgde de evolutie van de landbouwtechnieken en groeide uit tot een wereldwijd gekende producent van roestvast stalen melkkoeltanks, machines voor melkwinning en proceslijnen voor de voedingsindustrie.

 

De import en distributie van landbouwmachines werd vanaf 1979 ondergebracht in Packo Agri. Vanaf 1981 zorgde een overeenkomst met de gerenommeerde Franse fabrikant van landbouwmachines Kuhn voor de grote doorbraak.

In 2006 werd de zuivere tradingmaatschappij Packo Agri NV overgenomen door de Nederlandse groep Reesink.

Op 1 april 2014 wordt Packo Agri een business unit van Packo NV.  Om nog beter te kunnen inspelen op de verschillende doelgroepen, werkt Packo NV voortaan met 2 aparte business units, elk met hun eigen identiteit, logo en website, nl. Packo Agri en Packo Handling.

Packo NV blijft verderwerken met een erkend dealernetwerk.  De dealers worden technisch en commercieel ondersteund vanuit de hoofdzetel in Zedelgem en de vestiging in Ciney (Namen). Packo is al meer dan een halve eeuw aanwezig in de landbouwhoofdstad van Wallonië, waar o.m. het Belgisch witblauw rund ontstond en de belangrijkste veemarkt van Europa staat.

2020 is een mijlpaal in de geschiedenis van Packo : het bedrijf bestaat 100 jaar en de hoofdzetel in Zedelgem verhuist naar een gloednieuw pand in de Kuilputstraat in Zedelgem.