Skip to main content

Packo, een rijke geschiedenis

Het aanvankelijke metaalconstructiebedrijf volgde de evolutie van de landbouwtechnieken en groeide uit tot een wereldwijd gekende producent van roestvast stalen melkkoeltanks, apparaten machines voor melkwinning en proceslijnen voor de voedingsindustrie.

 

De import en distributie van landbouwmachines werd vanaf 1979 ondergebracht in Packo Agri. Vanaf 1981 zorgde een overeenkomst met de gerenommeerde Franse fabrikant van landbouwmachines Kuhn voor de grote doorbraak.

In 2006 werd de zuivere tradingmaatschappij Packo Agri NV overgenomen door de Nederlandse groep Reesink.

Begin 2012 werd dan beslist om de invoer en distributie van machines specifiek voor tuin en park te laten verlopen via een apart bedrijf, nl. Packo & Heybroek, waarvan de naam later gewijzigd werd in Packo Green.  Ook werden een aantal merken aan het gamma toegevoegd, waaronder het alombekende kwaliteitsmerk Toro voor onderhoud van golfterreinen en groene zones en de compact tractoren van TYM en Antonio Carraro.  Zo werd Packo Green een volwaardige speler op de markt met een zeer compleet gamma.  

Vanaf 1 april 2014 werden alle activiteiten ondergebracht in één bedrijf, nl. Packo NV.  Deze samensmelting was een logische stap met het oog op een betere werking, meer transparantie en een nog vlottere dienstverlening.  Om nog beter te kunnen inspelen op de verschillende doelgroepen, werkt Packo NV met 4 aparte business units, elk met hun eigen identiteit, logo en website, nl. Packo Agri, Packo Green, Packo Clean en Packo Handling.

Packo NV blijft verderwerken met een erkend dealernetwerk.  De dealers worden technisch en commercieel ondersteund vanuit de hoofdzetel in Zedelgem en de vestiging in Ciney (Namen). Packo is al 40 jaar aanwezig in de landbouwhoofdstad van Wallonië, waar o.m. het Belgisch witblauw rund ontstond en de belangrijkste veemarkt van Europa staat.

Packo NV :  een 100% nieuwe, frisse en moderne “look”, maar voor wat betreft de “feel” nog steeds de vertrouwde 100% Packo-stijl