Skip to main content

WERKTUIGENDAGEN 2017

Op 23 en 24 september was Oudenaarde opnieuw het middelpunt voor iedereen die de land- en tuinbouwsector genegen is.  Tijdens dit weekend ging immers de 33ste editie van de Werktuigendagen door, op het gekende  terrein van ruim 120 hectare naast de N60.

U was van harte welkom op onze stand nr. 170 telkens van 9u tot 18u. Klik hier om de foto's te bekijken. 

Volgende machines werden op onze stand tentoongesteld :

 1. Kuhn Axis - gedragen kunstmeststrooier
   
 2. Kuhn Profile Plus 13.1 DL - getrokken mengvoerwagen
  Deze mengvoerwagen-strooier is uitgerust met een blaaspijp met hydraulisch ontkoppelbare powerband-aandrijving POLYDRIVE, een VENTIDRIVE-deur en een draaibare goot om een homogeen strooibeeld te verzekeren, ongeacht de kwaliteit van het stro. De verdeling gebeurt ofwel direct links en/of rechts, ofwel via een dwarstapijt achteraan. Door de vorm van de kuip met een veelhoekig design kan het rantsoen zeer snel versneden worden. De programmeerbare weeginrichting KDW 341 kan uitgerust worden met een WIFI-verbinding om de gegevens te kunnen aflezen op een smartphone.
   
 3. Kuhn Deltis - gedragen spuittoestel met vulspoelbak Optifiller (nieuw!)
   
 4. Kuhn FC 3125 F - frontmaaier met schijven en kneuzer
   
 5. Kuhn GA 6501 P - gedragen cirkelhark met 2 rotoren en centrale afleg
   
 6. Kuhn FB 3135 - rondebalenpers met vaste kamer
   
 7. Köckerling Allrounder - ontstoppelaar met tanden

 

Daarnaast kon u de volgende machines aan het werk zien tijdens onze demonstraties :

 1. Kuhn Master L On Land 6 scharen - ploeg
  De KUHN Multimaster On Land is afgeleid van het in België reeds welgekende model KUHN Multimaster 183. Deze nieuwe ploeg is uitgerust met een ruim bemeten parallellogram. Op die manier kan deze ploeg zich aanpassen aan tractoren met een totale breedte tot 3,20 m terwijl er nog steeds mogelijkheid is om in de voor te ploegen. Het ploegen buiten de ploegvoor voorkomt de vorming van een ploegzool en laat toe om het vermogen van trekkers met brede banden of met rupsbanden maximaal te benutten.
   
 2. Kuhn Cultimer L 5000 - ontstoppelaar met tanden
   
 3. Kuhn Optimer 503 R - ontstoppelaar met schijven
   
 4. Kuhn HR 3040 & Venta 3030 + Kerner frontpacker - rotoreg - pneumatische zaaimachine en frontpacker
   
 5. Kuhn Axent - getrokken kunstmeststrooier
  De nieuwe kunstmeststrooier KUHN Axent 100.1 is de eerste getrokken machine op de markt die is uitgerust met het EMC-systeem : onafhankelijke dosismodulatie op elke schijf met steeds een 100% dosering op elke kant. Bovendien kan deze kunstmeststrooier uitgerust worden met de strooi-inrichting LIME Powerpack voor het strooien van kalk, compost of andere organische meststoffen. Er kan zeer snel gewisseld worden tussen de 2 strooi-inrichtingen die elk afgestemd zijn op verschillende producten. Een in optie verkrijgbare gestuurde as en de ISOBUS-bediening maken de uitrusting van de KUHN Axent compleet.
   
 6. Kuhn Lexis - getrokken spuittoestel
  Het spuittoestel LEXIS 3000, met een tankinhoud van 3000 liter heeft als instapmodel alle troeven van een spuittoestel bestemd voor grote teelt en wordt gekenmerkt door eenvoud. 

  Ook Packo Green en Packo Handling waren aanwezig op de Werktuigendagen met een aantal machines.  Bekijk hier wat Packo Green voorgesteld heeft en bekijk hier wat Packo Handling te bieden had.