Skip to main content

AGRIFLANDERS 2017

Van 12 tot 15 januari 2017 vond AGRIFLANDERS weer plaats in Flanders Expo in Gent. Deze Vlaamse landbouwbeurs bij uitstek was dit jaar al aan de 10e editie toe! De Vlaamse Packo - dealers stonden paraat op onze stand nr. 1610.  Klik hier om de foto's te bekijken.

Hieronder vindt u het overzicht van de deelnemende dealers :

Net zoals in 2015 is onze stand opnieuw opgesplitst in 3 zones, waarbij elke zone gewijd is aan een specifieke business unit, nl; Packo Agri, Packo Handling en Packo Green.

De volgende machines van Packo Agri staan op Agriflanders in de kijker :

1) Automatische voersystemen KUHN TKS

2) Kunstmeststrooiers KUHN (NIEUW IN ONS GAMMA!)

De kunstmeststrooiers AXIS en MDS van KUHN zijn nieuw in het gamma sedert 1 december 2016 en breiden het gamma KUHN-machines dat Packo aanbiedt verder uit.  De kunstmeststrooier M-EMC-W (Electronic Mass Control) is standaard uitgerust met een dosismodulatie op elke strooischijf.  Om de seconde is er een afzonderlijke afstelling van de linker- en rechterstrooischijf in functie van het aandrijfkoppel gemeten op elke strooischijf.  Een dergelijke technologie biedt heel wat voordelen :

 • de dosis wordt gerespecteerd op elk doseerschuif
 • geen risico op verstopping
 • EMC detecteert en corrigeert onmiddellijk debietschommelingen

De kunstmeststrooier AXIS M-EMC-W beschikt ook over de variabele werkbreedte (Section Control).   Om het strooien zo goed mogelijk aan te passen aan het perceel, is de kunstmeststrooier GPS CONTROL READY met integratie van de volgende systemen:

 • OPTIPOINT : bepaling van de optimale start- en stoppunten in functie van het type kunstmest
 • VARISPREAD : automatische sturing van de werkbreedte, traploos, manueel of via GPS, om overdosering te beperken

De juiste dosis wordt gestrooid op de juiste plaats en « het dosiseffect », wordt vermeden, dankzij het revolutionaire verdeelsysteem CDA SYSTEM, waarmee alle modellen AXIS uitgerust zijn.

De machine kan afgesteld worden vanuit de trekkercabine met de bedieningskast QUANTRON A en is compatibel met talrijke GPS-oplossingen. Ook een ISOBUS-versie is verkrijgbaar voor de bediening van uw strooiwerkzaamheden met de CCI-terminal of VT 50-terminal of ISOBUS-terminal van uw trekker. Het weegframe in optie informeert de bestuurder over de resterende hoeveelheid meststof in de bak. 

3) Getrokken mengvoerwagen KUHN Profile

4) Ontstoppelaar met tanden KUHN Cultimer L

De gedragen ontstoppelaar met tanden Kuhn Cultimer L 300 is geschikt voor het oppervlakkig ontstoppelen of het diepere werk dankzij de grote verscheidenheid aan toebehoren : ganzevoetbeitels voor oppervlakkig ontstoppelen, vleugelscharen voor gemiddelde werken tot 12 cm of smalle punten voor pseudo-ploegen tot 35 cm diepte.  Deze machine heeft ook de volgende eigenschappen :

 • Keuze tussen tand met trekboutbeveiliging voor omstandigheden zonder stenen met een opbreekkracht van 3000 kg op de punt of een tand met non-stop veerbeveiliging met verticaal of zijwaarts uitzwenkbereik tot 600 kg opbreekkracht op de punt
 • Snelle en eenvoudige diepteregeling met pennen of hydraulisch
 • Keuze tussen nivelleermessen of -schijven
 • Een kooirol of T-ringrol voor het aandrukken en de dieptecontrole

5) Frontale maaikneuzer met schijven KUHN FC 3125 F

Deze nieuwe frontale maaikneuzer met schijven KUHN FC 3125 F heeft een modern design en werd speciaal ontworpen voor trekkers met een hoog vermogen. Zijn 3,10 m werkbreedte en uitzonderlijk uitzwenkbereik zorgen voor een uitstekende bodemaanpassing voor een optimale maaikwaliteit. Hiervoor beschikt deze machine over:

 • Een grote hoekuitslag en verticaal uitzwenkbereik van -300 tot +400 mm
 • Hydropneumatische bodemontlasting LIFT-CONTROL en exclusieve ophanging met trekkend parallellogram
 • Traploze hydraulische drukverstelling
 • Een uitstekende transportcapaciteit van het gewas met het oog op afleggen van het zwad tussen de trekkerwielen indien nodig

De DIGIDRY rotor met mobiele stalen vingers past zich eenvoudigweg aan de verschillende soorten voer aan dankzij zijn regelbaar toerental via de versnellingsbak met hendel en zijn beweegbare kneusplaat, instelbaar op 5 standen. De OPTIDISC maaibalk, de PROTECTADRIVE maaibalkbescherming en de FAST-FIT snelbevestiging van de messen verzekeren performantie en betrouwbaarheid. Voor meer opbrengst, kan de FC 3125 F het best gecombineerd worden met de maaikneuzer achteraan FC 8830 D of FC 9530 D. 

Kijk zeker ook eens wat de divisies Packo Handling en Packo Green te bieden hebben op Agriflanders !