Skip to main content

AGRIFLANDERS 2019

Graag nodigen wij u uit op AGRIFLANDERS, de grootste Vlaamse land- en tuinbouwbeurs.  Dit tweejaarlijkse evenement gaat door van donderdag 10 t.e.m. zondag 13 januari 2019 in Flanders Xpo in Gent.  Samen met de Vlaamse Packo Agri - dealers heten wij u van harte welkom op onze stand nr 1620 in hall 1.

Onze stand is opnieuw opgesplitst in 3 zones, waarbij elke zone gewijd is aan een specifieke business unit, nl. Packo Agri, Packo Handling en Packo Green. De volgende machines van Packo Agri staan op Agriflanders in de kijker :

Cirkelschudder KUHN GF serie 1012

Het nieuwe gamma KUHN-cirkelschudders serie 1012 breidt zich uit met 2 gedragen en 2 getrokken modellen: de GF 8712 / 8712T en GF 10812 / 10812T (respectievelijk met 8 en 10 rotoren en een werkbreedte van 8,70 m en 10,80 m). De GF 10812 is met 10 rotoren en een werkbreedte van 10,80 m de grootste gedragen schudder van KUHN. Deze nieuwe modellen komen tegemoet aan de eisen van zowel middelgrote als grote landbouwbedrijven.  Gebruikers van de nieuwe cirkelschudders serie 1012 hoeven zich voortaan geen zorgen meer te maken over smalle en spits toelopende percelen dankzij het HLC-rotorhefsysteem (HEADLAND LIFT CONTROL).  Na het bedienen van het hydraulische stuurventiel worden alle rotoren in minder dan 5 seconden minstens 50 cm van de grond geheven.
De pluspunten van het HLC-systeem :
- eenvoudig uitvoeren van snelle en nauwkeurige manoeuvres op oneffen terrein of heuvelachtige percelen
- hoogwaardig ruwvoer dat op de kopakker één keer geschud wordt om vervuiling te beperken
De cirkelschudders GF 8712 en 10812 zijn compact inklapbaar.  Dankzij de slim geplaatste transportwielen op de getrokken modellen (dichtbij de scharnieras van de machine) en het gepatenteerde koppelsysteem tussen de koppelinrichting en de balk van de machine op de gedragen modellen, zijn deze cirkelschudders zeer compact en stabiel.  Ook tijdens het transport is het comfort op de weg uniek.  De toegang tot de percelen en het overrijden van zwaden was nog nooit zo gemakkelijk !
Al deze troeven zorgen ervoor dat deze nieuwe cirkelschudders met een grote werkbreedte, ook de gedragen modellen, gemakkelijk aangekoppeld kunnen worden op tractoren met een gemiddeld vermogen (90/100 pk) die vaak gebruikt worden in de veehouderij. Bovendien hebben deze cirkelschudders ook nog andere eigenschappen die bijdragen aan :
- het comfort (afstellen in de cabine van het kantschudden in optie)
- vermindering van de onderhoudskosten (DIGIDRIVE-aandrijving,  onderhoudsvrije rotoren)
- de productie van een kwaliteitsvol, voedzaam en zuiver ruwvoer (afzonderlijke scharnieren van de rotoren, tanden  van verschillende lengte die steeds evenwijdig aan de grond werken, wielen geplaatst dicht bij de tanden, kleine diameter van de rotoren). 
Klik hier voor de video

Kunstmeststrooier KUHN AXIS

De kunstmeststrooier KUHN AXIS M-EMC-W (Electronic Mass Control) is standaard uitgerust met een dosismodulatie op elke strooischijf.  Om de seconde is er een afzonderlijke afstelling van de linker- en rechterstrooischijf in functie van het aandrijfkoppel gemeten op elke strooischijf.  Een dergelijke technologie biedt heel wat voordelen :
- de dosis wordt gerespecteerd op elk doseerschuif
- geen risico op verstopping
- EMC detecteert en corrigeert onmiddellijk debietschommelingen
De kunstmeststrooier AXIS M-EMC-W beschikt ook over de variabele werkbreedte (Section Control).   Om het strooien zo goed mogelijk aan te passen aan het perceel, is de kunstmeststrooier GPS CONTROL Ready met integratie van de volgende systemen :
- OPTIPOINT : bepaling van de optimale start- en stoppunten in functie van het type kunstmest
- VARISPREAD : automatische sturing van de werkbreedte, traploos, manueel of via GPS, om overdosering te beperken
De juiste dosis wordt gestrooid op de juiste plaats en « het dosiseffect », wordt vermeden, dankzij het revolutionaire verdeelsysteem CDA System, waarmee alle modellen AXIS uitgerust zijn.
De machine kan afgesteld worden vanuit de trekkercabine met de bedieningskast QUANTRON A en is compatibel met talrijke GPS-oplossingen. Ook een ISOBUS-versie is verkrijgbaar voor de bediening van uw strooiwerkzaamheden met de CCI-terminal of VT 50-terminal of ISOBUS-terminal van uw trekker. Het weegframe in optie informeert de bestuurder over de resterende hoeveelheid meststof in de bak.

Mengvoerwagen met 1 verticale vijzel KUHN PROFILE

Het nieuwe gamma mengvoerwagens met 1 vijzel KUHN PROFILE opent nieuwe perspectieven voor veehouders met moeilijk toegankelijke gebouwen en/of veehouders die verschillende configuraties op het vlak van verdeling nodig hebben.  Deze mengvoerwagens met één verticale vijzel zijn beschikbaar met een kuipinhoud van 9 tot 15 m3 (Kuhn Profile DL-CL-PLUS) en bundelen alle knowhow van KUHN op het vlak van gemengd voeren.  De waaier mogelijkheden op het vlak van verdeling is zeer breed :

- D : DIRECT (zijdelingse verdeling via goot)
- C : CONVOYEUR (verdeling via dwarstapijt)
- PLUS : met strooiturbine
Dit nieuwe gamma heeft heel wat troeven :
- Compact :  door de geometrie van de kuip is het mogelijk om grote volumes te verwerken op een kleine hoogte (vb. 13m3 op minder dan 3,00m).
- Verschillende capaciteiten : naargelang uw rantsoen en de omvang van uw veestapel kan u kiezen uit 18 verschillende modellen van 9 tot 15m3.
- Concept van mengen met verticale vijzel : veelzijdigheid troef bij deze machine.  Zowel voor rantsoenen op basis van uitkuilvoer als voor rantsoenen met een hoog vezelgehalte, kalibreert de vijzel het voer zoals gewenst en blijft de kwaliteit steeds optimaal.

Rotorkopeg KUHN HR 3030

Met deze rotoreg bent u zeker van een ideale zaaibedvoorbereiding in alle omstandigheden.  Dankzij de eenvoudige afstellingen past de HR 3030 zich onmiddellijk aan de werkomstandigheden aan.  Het is niet nodig om de hoogte van de nivelleerbalk aan te passen wanneer de werkdiepte wijzigt.  De nivelleerbalk wordt ingesteld ten opzichte van de rol en de hoek van de nivelleerbalk is ook regelbaar; de afstellingen zijn onafhankelijk van de werkdiepte.  De hydraulische afstelling van de werkdiepte en van de nivelleerbalk is verkrijgbaar als toebehoren.  Het ontwerp van de rotoreggen KUHN is gekend voor zijn betrouwbaarheid, met name :

- Balk met gietijzeren lagers met versterkte afdichtingen ; onderhoudsvrij
- Krachtoverbrenging op 1 rechte lijn door de lageringen
- Grote kegelrollenlagers die door een afstandsring voorgespannen zijn
- Zijdeflectoren met veerbeveiliging met afzonderlijk slijtdeel