Skip to main content

Interpom Primeurs van 27 tem 29 november

Bedankt aan allen die een bezoekje brachten aan onze stand op Interpom ! Klik hier voor foto's van onze stand. U was van harte welkom op onze stand op de beurs Interpom Primeurs 2016 die doorging van zondag 27 t.e.m. dinsdag 29 november in Kortrijk Xpo.  U kon ons vinden in hall 4, standnr. 474. 

 

Tentoongestelde machines :

- spuittoestel Kuhn Metris S
- rotoreg KUHN HR 6040 DR (NIEUW !) - lees er alles over in dit nieuwsbericht
- groentenzaaimachines Agricola Italiana
 

Graag vestigen wij uw aandacht op volgende NIEUWIGHEDEN :

Toeplooibare rotorkopeggen KUHN HR 6040 R / HR 8040 R :
voor een hogere opbrengst in alle veiligheid ! 

De nieuwe toeplooibare rotorkopeggen HR 6040R en HR 8040 R (met een werkbreedte van respectievelijk 6 en 8m) zijn vooral geschikt voor loonwerkers en akkerbouwbedrijven die op zoek zijn naar een verhoogde productiviteit en oplossingen om efficiënt en in alle veiligheid een goede zaaibedvoorbereiding te kunnen doen, onafhankelijk van de aard van de grond.  Het gaat hierbij om zowel diepere als oppervlakkige grondbewerking, in de lente als in de herfst, in droge en in natte omstandigheden. 

Om te beantwoorden aan de steeds strenger wordende criteria op vlak van betrouwbaarheid en productiviteit, ontwikkelde KUHN de nieuwe rotorkopeggen met grote breedte.

De 2 nieuwe modellen zijn standaard uitgerust met een controlekast. Dankzij deze kast kan de chauffeur vanuit de cabine de koppelbegrenzers en de olietemperatuur van de 3 carters van de machine opvolgen.

Alles werd in het werk gesteld om steeds een maximale betrouwbaarheid te garanderen, zelfs in de meeste intense omstandigheden.  Het geheel van de componenten (centrale kast en zijdelingse carters in oliebad, behuizing, rotoraandrijving, aankoppeling, transmissies,…) en de kinematische ketting van de HR 6040 R en HR 8040 R werden ontworpen om te kunnen werken met tractoren met een vermogen tot respectievelijk 460 pk et 500 pk.

De zeer hoge opbrengst (tot 100 ha per dag) kan bereikt worden dankzij de grote werkbreedte van deze nieuwe rotorkopeggen HR 6040R en HR 8040R, maar dat is niet de enige factor. De aanpassing van de machine aan verschillende bodemomstandigheden werd eveneens veel vereenvoudigd en ook dit draagt actief bij tot een hogere opbrengst en een betere kwaliteit van het zaaibed.  Zo gebeuren de hydraulische afstellingen van de werkdiepte en van de nivelleerbalk vanaf de trekkercabine.

Er werd echter geen enkele afbreuk gedaan aan de kwaliteit van de zaaibedvoorbereiding.  Alle grote troeven blijven behouden: 

  • 3,5 rotoren/m, de ideale oplossing, zowel voor het werken in stenige omstandigheden als in de aanwezigheid van grote gewasresten : geen hopen stenen meer op het einde van het veld.
  • Een geïndexeerde nivelleerbalk op de rol, voor een verkruimeling op maat en een snelle afstelling, onafhankelijk van de werkdiepte.
  • Een instelbare draaisnelheid van de rotoren, tot meer dan 500 omw/min voor een doeltreffende verkruimeling, zelfs op zeer droge leemachtige grond.
  • Een ruim gamma toebehoren, spoorwissers, rollen… om zich aan te passen aan alle omstandigheden.

De rotorkopeggen HR 6040 R en HR 8040 R vullen het gamma rotorkopeggen van KUHN verder aan dat voortaan bestaat uit machines met een werkbreedte van 1.2m tot 8m, voor tractoren van 80 tot 500 pk.

 

Nieuwe 3-armige spuitboom RHA3 S op het getrokken spuittoestel KUHN METRIS Spuittechniek is onze specialiteit ! 

De RHA3, de 3-armige spuitboom uit aluminium, is reeds welgekend in breedtes van 32 tot 36m op de spuittoestellen uit het Kuhn-gamma METRIS en OCEANIS. Vanaf heden is er nu ook een nieuw model beschikbaar, namelijk de RHA3 S met een werkbreedte van 27 tot 33m

Dit nieuwe model is gebouwd volgens hetzelfde concept als de RHA3, maar heeft aangepaste geprofileerde boomsecties (boomconstructie) voor een breedte van maximum 33m.  De spuitboom is voorzien van de EQUILIBRA-ophanging voor een perfecte bodemvolging. 

De KUHN-spuittoestellen METRIS 2 en METRIS 2 S zijn beide uitgerust met deze nieuwe spuitboom die ongetwijfeld in de smaak zal vallen indien u op zoek bent naar een uiterst compacte spuitboom ; de hoogte bedraagt slechts 3m40 en de transportbreedte op de weg slechts 2m55.