Skip to main content

Kuhn bouwt nieuw Logistiek Centrum

KUHN past zijn site in Saverne aan om tegemoet te kunnen komen aan de steeds groter wordende diversiteit en omvang van zijn producten.

Na de oprichting van een 2de productiesite voor de montage van grote machines in Monswiller in de Elzas in 2008, gaat KUHN nu nog een stapje verder met de reorganisatie en modernisering van zijn interne logistiek en dit om te beantwoorden aan de uitdagingen van de toekomst en de eisen van zijn internationale klanten.

Dit groots opgevatte project gaat gepaard met een investering van ongeveer 17 mln. en betreft de historische site van Saverne die momenteel meer dan 1 200 werknemers telt. 

Het nieuwe logistieke project dat de naam « Central Logistics Center » kreeg, wordt qua vormgeving een moderne structuur met een oppervlakte van om en bij de 10 000 m² en een hoogte van 20m.  Deze nieuwe vestiging wordt opgetrokken op de plaats van de oude gebouwen die ondertussen afgebroken werden.  Het Centrum zal dienst doen als receptie en als opslagplaats voor 18 000 verschillende onderdelen en stukken afkomstig van leveranciers, onderaannemers en andere fabrieken binnen de KUHN-groep.  Dankzij dit Centrum zal het in de toekomst mogelijk zijn om de fabricage- en montage-afdelingen steeds op het juiste moment en met steeds meer precisie en regelmaat te kunnen bevoorraden van de nodige onderdelen in nauwkeurig afgestemde hoeveelheden. 

KUHN hoopt met dit project nog sneller te kunnen inspelen op de vraag van de klant en de productie veel gerichter te kunnen sturen door enkel datgene te produceren waar er op dat moment ook effectief nood aan is.   De stockeerruimte die door deze manier van werken vrijkomt in de werkplaats, kan vervolgens aangewend worden als extra ontwerpruimte die duidelijk een meerwaarde biedt.  Het Centrum zal niet alleen gebruik maken van de modernste technieken op het vlak van verhandeling (waaronder een installatie van automatische stellingtransporteurs met een capaciteit van 32 000 locaties), maar ook van de beste bedieningssoftware, met als doel de hoogste performantie te bereiken en optimale werkomstandigheden te creëren voor de magazijniers en de heftruckchauffeurs die zullen instaan voor de dagelijkse werking van het Centrum. 

Op 23 februari ll. werd in het bijzijn van de lokale prominenten de aftrap gegeven van dit industriële project dat zowel voor KUHN als voor de regio van groot belang is.  Het logistiek centrum zou in de tweede helft van 2017 operationeel moeten zijn.