Skip to main content

KUHN GF SERIE 1012

Ook spitse percelen verdienen aandacht !

Het nieuwe gamma KUHN-cirkelschudders serie 1012 breidt zich uit met 2 gedragen en 2 getrokken modellen: de GF 8712 / 8712T en GF 10812 / 10812T (respectievelijk met 8 en 10 rotoren en een werkbreedte van 8,70 m en 10,80 m). Klik hier om een filmpje te bekijken van deze schudders aan het werk.  

De GF 10812 is met 10 rotoren en een werkbreedte van 10,80 m de grootste gedragen schudder van KUHN.

Deze nieuwe modellen komen tegemoet aan de eisen van zowel middelgrote als grote landbouwbedrijven

Gebruikers van de nieuwe cirkelschudders serie 1012 hoeven zich voortaan geen zorgen meer te maken over smalle en spits toelopende percelen dankzij het HLC-rotorhefsysteem (HEADLAND LIFT CONTROL).  Na het bedienen van het hydraulische stuurventiel worden alle rotoren in minder dan 5 seconden minstens 50 cm van de grond geheven.  De pluspunten van het HLC-systeem :

  • eenvoudig uitvoeren van snelle en nauwkeurige manoeuvres op oneffen terrein of heuvelachtige percelen,
  • hoogwaardig ruwvoer dat op de kopakker één keer geschud wordt om vervuiling te beperken. 

De cirkelschudders GF 8712 en 10812 zijn compact inklapbaar.  Dankzij de slim geplaatste transportwielen op de getrokken modellen (dichtbij de scharnieras van de machine) en het gepatenteerde koppelsysteem tussen de koppelinrichting en de balk van de machine op de gedragen modellen, zijn deze cirkelschudders zeer compact en stabiel.  Ook tijdens het transport is het comfort op de weg uniek.  De toegang tot de percelen en het overrijden van zwaden was nog nooit zo gemakkelijk !

Al deze troeven zorgen ervoor dat deze nieuwe cirkelschudders met een grote werkbreedte, ook de gedragen modellen, gemakkelijk aangekoppeld kunnen worden op tractoren met een gemiddeld vermogen (90/100 pk) die vaak gebruikt worden in de veehouderij. 

Bovendien hebben deze cirkelschudders ook nog andere eigenschappen die bijdragen aan :

  • het comfort (afstellen in de cabine van het kantschudden in optie)
  • vermindering van de onderhoudskosten (DIGIDRIVE-aandrijving, onderhoudsvrije rotoren)
  • de productie van een kwaliteitsvol, voedzaam en zuiver ruwvoer (afzonderlijke scharnieren van de rotoren, tanden  van verschillende lengte die steeds evenwijdig aan de grond werken, wielen geplaatst dicht bij de tanden, kleine diameter van de rotoren). 

Klik hier om de folder te raadplegen.