Skip to main content

kuhn op de Mecanic Show

Packo Agri en Kuhn zullen aanwezig zijn in de grote ring op de Mecanic Show in Libramont! We zijn heel erg fier dat 2 nieuwigheden van KUHN verkozen werden voor de Mecanic Show, nl. het systeem CLEANSTRAW dat ronddwarrelende stofdeeltjes vermindert tijdens het stro-instrooien in gebouwen en het systeem MORE E waarmee elektriciteit geproduceerd op het bedrijf, aangewend kan worden om de mengvoerwagen KUHN Profile aan te drijven.

Het systeem CLEANSTRAW is beschikbaar op alle KUHN machines voor voedertechniek met turbine (stroblazers, uitkuil-verdelers en mengvoerwagens met stro-instrooier).  CLEANSTRAW beperkt stofoverlast bij het instrooien van stro in gebouwen en dit dankzij de toevoeging van water. De tijd dat het stofdeeltje in de lucht rondvliegt, wordt fors verminderd (< 30 seconden). Door water te vernevelen op het einde van de uitblaaspijp, hecht het stof zich aan een waterdruppel.  Hierdoor zakt het stof dat vrijkomt bij het stro-instrooien veel sneller.  Binnen 30 seconden is het zicht weer volledig helder en zijn de stofdeeltjes voor het grootste gedeelte uit de lucht.  Het systeem is te verkrijgen op de huidige series Primor stro-instrooiers en op alle mengvoerwagens met een stro-instrooier Profile Plus.

Klik hier om de video te bekijken. 

KUHN MoRe E : in samenwerking met Motrac Industries, werd een systeem ontwikkeld om de elektriciteit die op het bedrijf wordt geproduceerd, aan te wenden om de mengvoerwagen Kuhn Profile aan te drijven.  Dankzij de elektrisch aangedreven unit MoRe E, waarmee de mengvoerwagen is uitgerust, kan de mengvoerwagen volledig autonoom werken, onafhankelijk van de tractor. 

Klik hier om de video te bekijken.