Skip to main content

MAGNEET OP MENGVIJZEL

Heeft u het al meegemaakt dat het rantsoen per ongeluk metalen deeltjes bevat die meegekomen zijn tijdens het oogsten van het voer?  Dit kan de gezondheid van uw dieren ernstig schaden.  KUHN biedt de oplossing om dit risico zoveel mogelijk te beperken.  De superkrachtige KUHN-magneet op de mengvijzel van de getrokken, zelfrijdende en stationaire KUHN-mengvoerwagens is maar liefst 44% efficiënter dan standaard magneten op de markt.  

Efficiëntie van een magneet = plaats van de magneet X magnetische eigenschappen van de magneet

-> STRATEGISCHE PLAATSING VAN DE MAGNEET
De KUHN-magneet is strategisch op de vijzel geplaatst en bevindt zich midden in de voerstroom tijdens het mengproces. Deze optimale positie vergroot het contact met het voer.

-> MAGNETISCHE EIGENSCHAPPEN VAN DE MAGNEET
Na testen is gebleken dat de metalen lamel van de KUHN-magneet de metalen deeltjes reeds vanop 13,20 cm aantrekt, terwijl een gewone standaard magneet de metalen deeltjes pas vanaf 7,45 cm aantrekt. Niet alleen de vangcapaciteit is hoger, maar ook de vasthoudcapaciteit ligt hoger dan bij een standaard magneet. Door de hoge vasthoudcapaciteit is het risico dat de gevangen deeltjes opnieuw loskomen van de magneet door wrijving van het voer veel lager. 

Het is bewezen dat de KUHN-magneet maar liefst 44% efficiënter is dan standaard magneten op de markt. 

Met de KUHN-magneet op de mengvijzel verzekert u uw dieren van een zuiver en veilig rantsoen.Meer info in dit filmpje (FR) en in deze folder (NL).

BE STRONG, BE KUHN!