Skip to main content

Mobiele App Kuhn Seeders Calibration Assistant

KUHN heeft een nieuwe Smartphone-app ontwikkeld die de landbouwer ondersteunt bij het instellen van zijn zaaimachine en die het zaaiproces optimaliseert. De mobiele app Kuhn Seeders Calibration Assistant biedt de gebruiker verschillende nuttige functies waarop hij kan terugvallen tijdens het zaaien. 

Een van de belangrijkste functies is de instelhulp. De eigenaars van een KUHN-zaaimachine (PREMIA, INTEGRA, SITERA, VENTA EC, VENTA LC) hebben de mogelijkheid om op zeer eenvoudige wijze de juiste instelling voor hun machine te vinden. Zodra de gebruiker het zaaimachinetype, de werkbreedte en het aantal rijen geselecteerd heeft, vraagt het systeem hem het gewas en de gewenste dosis in te voeren. Op basis van deze verschillende parameters wordt hem vervolgens een instelwaarde voorgesteld. Na de afdraaiproef heeft de gebruiker de mogelijkheid om het gewicht van het opgevangen zaad in te voeren. Hij krijgt daarna een instelling die optimaal afgestemd is op het gebruikte  zaad – de garantie voor een correct ingestelde zaaimachine en een perfecte inzaai. De gebruiker heeft bovendien de mogelijkheid om de instelwaarden op te slaan. Zo bespaart hij tijd wanneer hij weer hetzelfde soort zaad gaat zaaien. Naast deze instelhulp beschikt de app over een computertje waarmee eenvoudig van zaden/m2 omgeschakeld kan worden op kg/ha en omgekeerd: geen kans op fouten meer! 

Deze app is in drie talen beschikbaar: Frans, Engels en Duits en kan gedownload worden via de Appstore (voor de gebruikers van iPhone en iPad) en via Google Play (voor de gebruikers van een Smartphone die Android gebruiken).