Skip to main content

NIEUW! KUHN DURAKARB

DURAKARB : niet te stoppen!

Het nieuwe DURAKARB-rotorkopegmes, uitgerust met plaatjes uit wolfraamcarbide, biedt een langere levensduur, vooral op stenige grond.

Unieke fusie

De plaatjes uit wolfraamcarbide zijn vervaardigd uit een samenvoeging van poeders die worden verkregen na samenpersing en verhitting van verschillende chemische elementen, waaronder wolfraam en koolstof. Het fabricageprocédé, dat aan zeer nauwkeurige criteria beantwoordt, maakt het mogelijk een zeer hard en uiterst slijtvast materiaal te verkrijgen. Door deze technologie toe te passen op de messen van onze rotorkopeggen zorgen wij voor een snel rendement van de investering, zelfs onder de meest extreme omstandigheden, zoals zeer stenige zones.

De redenen die het verschil maken

DURAKARB heeft 4 plaatjes met een totale hoogte van 136mm. Het afgeronde voorprofiel van de plaatjes verdeelt de grondstroom zodat de slijtage aan de zijkanten van het blad beperkt blijft en de grond goed gemengd blijft. De specifieke "V"-vorm van het in het mes gesoldeerde plaatje maakt een groot contactoppervlak tussen het mes en het plaatje mogelijk. Hierdoor wordt het risico van breuk of verlies van het plaatje bij een botsing aanzienlijk beperkt. Het profiel zorgt ook niet voor extra dikte, waardoor het mes weinig vermogen vraagt.

Een oplossing die beschikbaar is op een ruim gamma KUHN-rotorkopeggen

DURAKARB is beschikbaar op de HR 103 / 104, 1003 / 1004 series van de FAST-FIT 2 generatie, alsook op de nieuwe HR 1020 / 1030 en 1040 series.  Op deze modellen kan DURAKARB gemonteerd worden in plaats van de standaard messen of de opgelaste DURAKUHN-messen.