Skip to main content

NIEUW! KUHN EL 402 R

Grondfrees met grote breedte  
EL 402 R 

Grondfrees ideaal voor vollegrondsgroentetelers 

Bedrijven gespecialiseerd in vollegrondsgroenteteelt zijn voornamelijk op zoek naar machines waarmee ze de grond fijn en regelmatig kunnen bewerken, een grote hoeveelheid oogstrestanten kunnen vermengen en onderwerken en waarmee ze een hoge opbrengst kunnen halen. 

 

Om aan die eisen te beantwoorden, heeft KUHN de nieuwe landbouwfrees EL 402 R ontwikkeld met een werkbreedte van 6m en aangepast voor tractoren met een vermogen tot 400 pk.  

De EL 402 R is de ideale landbouwfrees voor een fijne zaaibedvoorbereiding die nodig is voor gespecialiseerde gewassen.  De rotor met grote diameter (550mm) en de 144 opgelaste messen met carbide zorgen voor een perfect resultaat. 
 

In de vollegrondsgroenteteelt worden de percelen vaak bewaterd d.m.v. kombevloeiing.  Voor het toepassen van deze techniek dienen de percelen perfect vlak en effen te zijn. 

Bij de ontwikkeling van de EL 402 R werd hier specifiek rekening mee gehouden :

  • Voor een perfecte nivellering tussen twee gangen, is de keuze gevallen op aandrukrollen die breder zijn dan de freesbreedte van de rotoren.  Dit breedteverschil zorgt voor een keurige afwerking aan beide zijden van de machine zonder hoopjes.
  • In het midden van de machine is er eveneens een verschil gecreëerd tussen de verbinding van de 2 rotoren en van de 2 rollen.  Het resultaat na doorgang van de machine is een perfect vlakke en effen bodem. 

 

Op dezelfde manier werd er ook speciale aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van de verschillende componenten van deze machine : carters uit gietijzer met geïntegreerd oliebad, versterkte aandrijvingen, automatische koppelbegrenzers, versterkte rotoren … 

De landbouwfrees EL 402 R is eveneens standaard uitgerust met een controlekast.  Zo kan de chauffeur vanuit de cabine de koppelbegrenzers en de olietemperatuur in de 3 carters van de machine opvolgen.  Alles werd voorzien om een kwaliteitsvol werk te verzekeren, zelfs in moeilijke en intense omstandigheden.

Met een breedte van slechts 3m in transportstand en dankzij het transportwiel, verloopt ook het transport op de weg met deze machine volkomen vlot en veilig.