Skip to main content

Nieuw ! KUHN ESPRO 4000 R en 6000 RC

ESPRO - getrokken zaaimachines voor directe inzaai !

Het gamma zaaimachines ESPRO dat in avant-première voorgesteld werd op de SIMA 2015 en daar werd verkozen tot « Machine van het jaar voor grondbewerking en zaaitechniek 2015 » breidt verder uit.  Aan het gamma werden 2 nieuwe modellen toegevoegd, nl. de ESPRO 4000 R en de ESPRO 6000 RC (« C » van « Combiseeder »).

Espro 4000 R : nog meer opbrengst, met nog minder vermogen.

Dit nieuwe toeplooibare model heeft 2 rijen schijven met daarachter een rij banden en de nieuwe zaaibalk CROSSFLEX.  De werkbreedte is 4m. 

Door het buitengewone ontwerp vraagt deze zaaimachine zeer weinig tractievermogen en kan ze gebruikt worden met tractoren vanaf 140 pk. 

Espro 6000 RC : in uitvoering « dubbele verdeling » !

De ESPRO 6000 RC is een toeplooibare zaaimachine met een werkbreedte van 6m.  Met deze machine kan niet alleen meststof ingewerkt worden tijdens het zaaien, maar kan men ook 2 verschillende zaadsoorten in één keer zaaien en dit dankzij de dubbele verdeling. 

Deze machine is geschikt voor landbouwers die de meststof zo dicht mogelijk bij het zaad willen brengen, zonder hierbij het risico te lopen het plantgoed te verbranden.  De Espro 6000 RC richt zich ook tot landbouwers die 2 verschillende soorten zaaigoed willen zaaien op 2 verschillende zaaidieptes.

De meststof of de 2de soort zaaigoed wordt door een kouter ingebracht voor de aandrukwielen. Deze kouter is regelbaar in de diepte en bevindt zich precies in het midden van de 2 zaailijnen.

De tank is door middel van een tussenwand opgesplitst in 2 delen, maar dankzij een ingenieus systeem kan de volledige tank met een inhoud van 5 500 liter gebruikt worden om één enkele soort zaaigoed te zaaien. 

Troeven 

Zowel de Espro 4000 R als de Espro 6000 RC worden gekenmerkt door dezelfde 2 innovaties die we reeds kennen van de Espro 3000 en 6000 R :

  • Brede in verstek geplaatste bandenpakkers (900 mm) met exclusief trekkerprofiel met grote noppen voor een ideale verkruimeling van het zaaibed.
  • De zaaibalk CROSSFLEX : deze zaaibalk garandeert een homogene opkomst en een kwaliteitsvol zaairesultaat.  De CROSSFLEX-zaaikouters blijven immers mooi op hun plaats dankzij de elastomeerblokken, wat zorgt voor een betere bodemvolging. 

Bovendien zijn beide machines polyvalent en snel en kan men er veel verschillende soorten zaden mee zaaien tegen een hoge snelheid.  In optie zijn frontale aandrukwielen verkrijgbaar waarvan de druk aangepast kan worden vanuit de cabine. 

De afstellingen van de Espro zijn extreem eenvoudig, het beheer van de wendingen op de kopakkers verloopt automatisch, de terminals (VT of CCI) zijn zeer gebruiksvriendelijk en de Espro is ISOBUS-compatibel.  Dit alles maakt dat men deze machine unaniem waardeert voor zijn gebruiksgemak.

Klik hier om de ESPRO aan het werk te zien.

Klik hier om een 3D-animatie te zien.