Skip to main content

NIEUW! KUHN GMD 5251 TC

Getrokken schijvenmaaier 
met centrale dissel 

De nieuwe getrokken schijvenmaaier GMD 5251 TC vervolledigt het gamma schijvenmaaiers KUHN van het type GMD. 

Met een werkbreedte van maar liefst 5,20 m, is het met deze maaier mogelijk om een uitzonderlijk hoge capaciteit te halen, zelfs met een relatief lichte trekker.De GMD 5251 TC is uitgerust met een onderhoudsvrije OPTIDISC-maaibalk met 12 schijven voorzien van snel verwisselbare messen FAST FIT en van de Protectadrive-aandrijving met vervangbare modules. De GMD 5251 TC is erop voorzien om intensieve werkzaamheden uit te voeren en te werken in moeilijke omstandigheden.  Zo is deze maaier uitgerust met elementen die hun doeltreffendheid reeds hebben bewezen en vaak gebruikt worden op de maaikneuzers, zoals de GYRODINE-aankoppeling. 

 

Deze machine biedt een zeer goede bodemvolging dankzij de veerophanging met 4 krachtige veren en de speciale kinematica van de verbindingsstangen. De aankoppeling met centrale dissel en Gyrodine-kop verzekeren een grote wendbaarheid en laten toe om zowel links als rechts van de tractor te maaien. De grote wielen vermijden insporing en rijden niet op het gemaaid gewas. Door een eenvoudig en doeltreffend mechanisme (transportinrichting in de lengte) kan deze machine zeer snel omgesteld worden van transport- naar werkstand en omgekeerd.  Dit maakt deze machine ook in transport zeer wendbaar. 

Het aandrijfcarter drijft de schijvenas aan ter hoogte van één van de centrale schijven, waardoor er minder krachten worden uitgeoefend op de tandwielen.  De 2 trommels scheiden de gewasstromen om een zwad te vormen. Het gemaaid gewas wordt in 2 zwaden afgelegd om niet op het gewas te rijden.  De GMD 5251 TC is aangepast aan hoge maaisnelheden: uitstekende bodemvolging dankzij de 4 duwstangen en 4 ontlastingsveren. 

De nieuwe schijvenmaaier 5251 TC is een uitstekende oplossing voor zij die op zoek zijn naar een eenvoudige, robuuste en wendbare machine waarmee je een uitzonderlijk hoge capaciteit kan halen met een relatief lichte trekker zonder frontaftakas en fronthef.