Skip to main content

nieuw! KUHN GMD SERIE 1011

Niets dan voordelen met de LIFT CONTROL-ophanging op de nieuwe KUHN-schijvenmaaiers GMD serie 1011 !

De nieuwe schijvenmaaiers KUHN GMD LIFT CONTROL serie 1011 zijn uitermate geschikt voor veeteeltbedrijven gericht op een intensieve grasproductie.  Deze nieuwe schijvenmaaiers zijn immers eenvoudig in gebruik en zeer betrouwbaar.  Je kan er een schoon voer mee oogsten rijk aan voedingsstoffen.  Het gewas wordt niet verhakseld - er is dus geen verlies van voedingswaarde – en de graszode wordt gespaard om hergroei te bevorderen.

De GMD 2811, GMD 3111, GMD 3511, GMD 4011 en GMD 4411, hebben een werkbreedte van respectievelijk 2,67m, 3,10m, 3,50m, 3,95m en 4,35m.

De schijvenmaaiers GMD LIFT CONTROL serie 1011 zijn uitgerust met de exclusieve hydropneumatische LIFT CONTROL-maaibalkontlasting. Dit systeem combineert een constante bodemdruk, een pendelende ophanging en een actieve NON STOP-obstakelbeveiliging.  De afstelling gebeurt bovendien zonder enig gereedschap.  De voordelen zijn talrijk: er gaat geen kostbare tijd verloren aan afstellingen of obstakelbeveiliging. De vitale onderdelen worden goed beschermd bij botsing met een obstakel.  Bij het raken van een obstakel zwenkt de maaibalk immers naar achteren en tegelijkertijd omhoog en keert daarna automatisch terug in werkstand. De maaier heeft een langere levensduur, ondanks meer risico’s te wijten aan de steeds hogere rijsnelheden.  Het gewonnen ruwvoer bevat geen vervuiling, dankzij een perfecte bodemvolging ook bij hoogteverschillen.  De voedingswaarde blijft behouden.  Door de constante bodemdruk wordt er ook brandstof bespaard en is er minder slijtage van de glijsloffen

Deze nieuwe schijvenmaaiers ondergingen tal van vernieuwingen die heel wat troeven bieden voor de gebruikers op vlak van functionaliteit, comfort en betrouwbaarheid.   

Meer functionaliteiten voor een nog hogere performantie: meer bodemvrijheid bij het overrijden van een zwad (alsook in transportstand); meer aanpasmogelijkheden voor trekkers met brede banden. Zo is de GMD serie 1011 uitgevoerd met een offset van 19 cm.  In combinatie met een frontmaaier is er een optimale overlap tussen beide maaiers. 

Meer comfort dankzij een nieuw versterkt aanbouwframe: voor de aankoppeling is geen verstelling meer nodig van de hefarmen.  Beide zijn even lang voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht.  Bij uitklappen naar werkpositie wordt de maaihoogte automatisch ingesteld op “gemiddelde maaihoogte “ (45/50 mm) zonder de topstang te verdraaien. 

Nog meer betrouwbaarheid: het frame, de draagarm van de maaibalk en de scharnierpunten werden opnieuw vormgegeven in functie van de constante evolutie van de rijsnelheid en het vermogen van de gebruikte trekkers. Zo beschikken de modellen 4011 en 4411 over een hefcilinder tussen draagarm en frame om het wenden en keren op de kopakkers en het transport op de weg veiliger en comfortabeler te laten verlopen.  

Net zoals de vorige generaties KUHN GMD-schijvenmaaiers, is ook deze nieuwe serie schijvenmaaiers uitgerust met de onderhoudsvrije OPTIDISC-maaibalk.  Bij deze maaibalk is de afstand tussen de van elkaar af draaiende schijven kleiner en de naar elkaar toe draaiende schijven groter.  Dit optimaliseert de gewasstroom en draagt bij aan een kwaliteitsvol maaibeeld, ook in zware omstandigheden.  Het afgeschuinde profiel van de messen, de vorm van de schijven en de uitstekende ophanging: dit alles zorgt ervoor dat er met de KUHN GMD-schijvenmaaier een energetisch ruwvoer zonder vervuiling en met een hoge voedingswaarde geoogst kan worden, wat de productiviteit van de veestapel ten goede komt.

Aan de bevestiging tussen de maaibalk en het frame zijn silent blocs gemonteerd die trillingen opvangen.  De PROTECTADRIVE-overbelastingsbeveiliging beschermt de aandrijving van de maaibalk.  Alle maaischijfassen beschikken immers direct boven de lagers over een nauwkeurig berekend breekpunt, dat bij een heftige botsing tegen een obstakel voor het afbreken van de as zorgt.  Zo blijven de dure tandwielen in de maaibalk onbeschadigd.   Om lange machinestilstand te vermijden en de kosten voor courant onderhoud zoveel mogelijk te beperken, beschikken de GMD-schijvenmaaiers bovendien ook over een messensnelwisselsysteem

Het nieuwe design van de schijvenmaaiers KUHN GMD LIFT CONTROL serie 1011 oogt aantrekkelijk en modern en is zelfs uitgevoerd met een gereedschapskoffer voor de reserve-messen en de gebruikershandleiding. 

De KUHN schijvenmaaiers GMD LIFT CONTROL serie 1011 zijn het resultaat van de technologie, de knowhow en de jarenlange ervaring van KUHN op het vlak van schijvenmaaiers.  KUHN is niet voor niets de eerste fabrikant ooit op wereldvlak van schijvenmaaiers.  Ondertussen draagt KUHN met innovatieve oplossingen al 50 jaar bij aan de ontwikkeling van de schijvenmaaier.