Skip to main content

NIEUW! SITERA E

KUHN breidt het gamma mechanische lijnzaaimachines uit met de KUHN SITERA 3010, 3020 of 3030 e. Voortaan kan de KUHN SITERA-e zaaimachine worden uitgerust met drie verschillende zaai-elementen: schaarkouters (SITERA 3010 e), dubbele schijfkouters (SITERA 3020 e) en de parallellogramgeleide SEEDFLEX-zaai-elementen (SITERA 3030 e) voor maximale zaainauwkeurigheid.

KUHN brengt een nieuwe mechanische opbouwzaaimachine met elektrische aandrijving op de markt die de volgende essentiële voordelen biedt: nauwkeurige zaadaflegging, eenvoudige instelling en bediening via de KUHN VT30-terminal of de ISOBUS CCI 800, CCI 1200 terminals.

De KUHN SITERA e is compatibel met de rotorkopeggen van KUHN HR serie 1020, 1030, 1040 die leverbaar zijn in werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter en geschikt voor tractoren met een vermogen tot 300 pk. Een gepatenteerde snelkoppeling vergemakkelijkt het snel aan- en afkoppelen van de zaaimachine. Voor hogere rijsnelheden (tot 15 km / u) op lichte grond met plantenresten biedt KUHN ook de korte combinatie met CD 1020-schijven aan.

Dankzij het HELICA roterende doseersysteem kan een grote verscheidenheid aan zaadsoorten worden gezaaid in gedoseerde hoeveelheden van 1,5 kg / ha tot 450 kg / ha zonder onderdelen te vervangen of te verwijderen.

De eigenschappen van de KUHN SITERA e in het kort:

- Nauwkeurige zaadaflegging: de doseerhoeveelheid kan handmatig of automatisch via GPS-taakkaart worden aangepast. Dankzij de GPS Section Control functionaliteit wordt de zaaimachine automatisch op de wendakker gestart en gestopt.

- Eenvoudige instelling: de HELICA roterende schuifraddosering wordt aangedreven en aangestuurd door de elektromotor aan de rechterkant van de machine. Het bekende stappenwiel in combinatie met de variatoraandrijving komen daarmee te vervallen. Met behulp van de afdraaiproefknop, waarschuwingslampje en automatische activering van de aandrijving kan op eenvoudige wijze een volautomatische afdraaiproef worden uitgevoerd.

- Zeer eenvoudige bediening: de machine kan worden bediend via de KUHN VT30-terminal met 3,5” kleurendisplay, de CCI 800- en CCI 1200-terminals of een andere ISOBUS-terminal. De basisfuncties samengevat: de rotatiesnelheid van de zaaias bewaken en aansturen, het automatische rijpadensysteem, de hectareteller en het alarm bij laag zaadtankniveau.

Klik hier om de folder te raadplegen (voorlopig enkel beschikbaar in het Frans).