Skip to main content

NIEUWE ENKELE HARKEN KUHN

Grote werkbreedte en MASTERDRIVE-aandrijving, net zoals op de harken met meerdere rotoren!

Na het doorvoeren van meerdere vernieuwingen op de harken met 2 en 4 rotoren, vernieuwt KUHN nu ook het gamma enkele harken.  In totaal stelt KUHN 5 nieuwe modellen voor : 3 gedragen en 2 getrokken modellen. De nieuwe harken GA 4431, 4731/4731T en 5031/5031T hebben een werkbreedte van respectievelijk 4.40 m, 4.65 m en 5.00 m

Niet alleen door hun concept, maar ook door hun uitrusting zijn deze harken eenvoudig en praktisch in gebruik.  Ze zijn bestemd voor tractoren met een laag vermogen en richten zich voornamelijk tot veehouderijen die op zoek zijn naar een betrouwbare machine waarmee ze hun productiviteit kunnen verhogen.  

De exclusieve MASTER DRIVE-aandrijving heeft zijn doeltreffendheid al bewezen op de meeste andere KUHN-harken met 2 of 4 rotoren.  Dit type aandrijving maakt de machine zeer betrouwbaar, zelfs bij werkzaamheden op een grote werkbreedte of in moeilijk gewas.  Dankzij de tweetrapsreductie met aandrijving van de rotor met rechte vertanding en de exclusieve versterkte tandarmbevestiging heeft deze rotor een ongekende lange levensduur zelfs bij intensieve werkzaamheden.   

Om het ombouwen van veld- naar transportpositie te vergemakkelijken, zijn de armen eenvoudig te monteren en is er bovendien een centraal vergrendelsysteem voor transport.  Het instellen van het zwaddoek en het in- en uitklappen van de beschermbeugels gebeurt handmatig met een compensatieveer.  In optie kan dit ook hydraulisch. 

De nieuwe draaibare kop op de gedragen modellen GA 4431, 4731 et 5031 en de trekdissel op parallellogram op de getrokken modellen GA 4731T en GA 5031T, zorgen voor een grote bodemvrijheid bij reeds gemaakte zwaden : 40 cm bodemvrijheid bij gedragen machines en 50 cm bodemvrijheid bij getrokken machines. 

Deze nieuwe enkele harken zijn zeer wendbaar.  De harkhoogte is gemakkelijk instelbaar voor een immer schoon ruwvoer.  U bent verzekerd van een kwaliteitsvol harkresultaat ook op smalle of onregelmatige percelen en op hellingen en dit dankzij een korte draaicirkel van de draaibare kop, de standaard tandemas en de twee zijdelings schokdempers op de gedragen modellen die zorgen voor een automatische centrering van de machine bij het heffen. 

Exclusief ! Met een rotor met een diameter van 4.00 m, is de GA 5031 de grootste gedragen enkele hark op de markt!

Klik hier om de gloednieuwe folder te raadplegen.