Skip to main content

STERKE PUNTEN OPRAAPWAGENS BERGMANN

STERKE PUNTEN BERGMANN CAREX EN SHUTTLE

De CAREX heeft een laadcapaciteit van 39 en 43 m³ (respectievelijk 37,5 en 41,5 m³ met doseerwalsen).  De grotere broer SHUTTLE heeft een laadcapaciteit van 47 en 51m³ (respectievelijk 45,5 en 49,5 m³ met doseerwalsen).

De CAREX- en SHUTTLE-opraapwagens hebben beide een hydraulisch aangedreven pick-up met dubbele zwadrollen. De pick-up breedte van CAREX bedraagt 2m05 en de pick-up is uitgerust met 6 rijen tandbalken met 16 dubbele tanden. De SHUTTLE heeft een pick-up van 2m27 met 6 tandbalken en 18 dubbele tanden.

In het hart van de machines bevindt zich als snijorgaan een snijrotor van 850 mm aangedreven door een planetaire versnellingstransmissie van 400 pk!

De theoretische snijlengte van een CAREX met 41 messen bedraagt 34 mm, deze van een SHUTTLE met 53 messen bedraagt eveneens 34 mm snijlengte. Ieder mes is individueel beveiligd. Beide opraapwagens worden aangestuurd door ISOBUS en kunnen aangesloten worden op een compatibel ISOBUS-trekkerscherm of op andere hulpschermen (waaronder een CCI 50 of CCI 1200).

Verder kunnen beide modellen optioneel uitgerust worden met een hydro-pneumatische disselvering en gedwongen of elektronische sturing.

In de laadruimte van de machines bevinden er zich telkens 4 scheepskettingen met elk een trekkracht van 25 ton/ketting. De hydromotoren aan beide zijden zorgen voor het leegmaken van de laadruimte. De machine kan gemakkelijk, constant en efficiënt gevuld worden, dankzij de dalende laadbodem die afdaalt naar de rotor toe. Het systeem van de dalende laadbodem zorgt tevens voor een brandstofbesparing en is licht trekkend voor de trekker.

Om optimaal te kunnen vullen en voor meer flexibilteit, werd er gekozen voor een beweegbare frontwand.  Dankzij deze frontwand kan er meer volume gemaakt worden en kan er dus meer silage vervoerd worden.

Verder zijn opzetranden, afdeksystemen en een rotorafdekking optioneel verkrijgbaar.

Voor een stevig en veilig transport, zijn deze volumineuze voertuigen uitgerust met een hydraulisch onderstel, met mogelijkheden om banden te monteren tot 800/45 R30.5!