Skip to main content

WERKTUIGENDAGEN 2015

Bedankt voor uw bezoek aan onze stand op de Werktuigendagen in Oudenaarde die dit jaar doorgingen op 26 en 27 september 2015. Klik hier voor de foto's van deze 2 dagen. 

Op 26 en 27 september 2015 was Oudenaarde opnieuw "the place to be" voor iedereen die de land- en tuinbouwsector genegen is.  Tijdens dit weekend vond immers de 32ste editie van de Werktuigendagen plaats, op het gekende terrein van ruim 120 hectare naast de N60.  

U was van harte welkom op onze stand nr. 164., telkens van 9u tot 18u. Klik hier voor een impressie van onze stand in opbouw.

Volgende machines werden op onze stand tentoongesteld : 

1.  spuittoestel KUHN ALTIS
2.  ploeg KUHN VARIMASTER 153
3.  zaaicombinatie KUHN HR 3004D Steelliner Sitera
4.  mengvoerwagen KUHN PROFILE
5.  cirkelhark KUHN GA 8731
6.  landbouwfrees KUHN EL 282
7.  kunstmeststrooier BOGBALLE M2W

Daarnaast kon u volgende machines aan het werk zijn tijdens onze demonstraties:

 1. Ploeg KUHN Multileader
 2. Zaaicombinatie : fronttank KUHN TF + rotoreg KUHN HR 5003/503 + KUHN BTF
 3. Zaaicombinatie : Frontpacker KERNER (nieuw!!)+ rotoreg KUHN HR 304 + grondbreker KUHN DC 301+ mechanische zaaimachine KUHN Premia
 4. Ploeg KUHN Varimaster 153 5T
 5. Gedragen ontstoppelaar met onafhankelijke schijven KUHN Optimer 503
 6. Cultivator KUHN Performer 4000
 7. Ontstoppelaar KOCKERLING Allrounder Profiline 7,5m
 8. Precisiezaaimachine KUHN Maxima TI
 9. Spuittoestel KUHN Metris
 10. Ontstoppelaar KOCKERLING TRIO 4m
 11. Zaaimachine KUHN Espro 3000 (nieuw!!)

NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW - NIEUW

Frontpackers en rollen van Kerner :
Packo Agri en Kerner hebben recent een overeenkomst gesloten voor de verdeling op de Belgische markt van de frontpackers en rollen van het Duitse merk Kerner. Kerner, gevestigd in Aislingen (Beieren), heeft een uitstekende reputatie op het vlak van Crackerrollen en frontpackers en dit omwille van een aantal troeven die duidelijk het verschil maken :

 • Uitstekende aandrukking en goede verkruimeling van de bodem dankzij het exclusieve profiel van de Cracker rol met centraal regelbare schraperbalk en verkruimelmessen.
 • Een scharnierende trekinrichting voor een perfecte doorloop in het bochtige terrein
 • Een gamma fronttoebehoren met messen of triltanden voor een goede nivellering vóór de rol

Het gamma frontpackers is beschikbaar in alle courante breedtes, in vaste of inklapbare versie 

Ontstoppelaar met onafhankelijke schrijven KUHN OPTIMER serie 103 R :
Het werktuig met onafhankelijke schijven Kuhn Optimer is ideaal voor oppervlakkig ontstoppelwerk voor het beheer van de tussenteelt. Packo Agri stelt in Oudenaarde het gedragen inklapbaar gamma voor, beschikbaar in breedtes van 4 tot 6m, dat beschikt over de volgende troeven van het gamma Optimer+:

 • Meer vrije ruimte : De nieuwe aanvalshoek van de schijven en de verlenging van de hefarmen vereenvoudigen de doortocht bij grote massa’s gewasresten , met steeds de betrouwbaarheid van de veiligheid met elastomeer blokken. 
 • Meer comfort :De nieuwe naven met schuingeplaatste dubbele kogellagers worden levenslang gesmeerd. Geen enkel onderhoud meer noodzakelijk: tijdswinst en geen risico op indringing van verontreinigingen bij een wisseling van de schijven.
 • Meer levensduur : Schijven van 510 mm met 6 mm dikte voor een krachtige mengeling met minder slijtage

Gecombineerde tanden/schijven cultivator KUHN PERFORMER : 

Met dit nieuwe werktuig is het mogelijk om te kiezen tussen het werk met onafhankelijke schijven type OPTIMER, tanden type CULTIMER, of het combineren van schijven en tanden volgens het “ONE-PASS” concept. Het geheel van de instellingen gebeurt vanuit de cabine dankzij een selector met 4 functies. De schijven zijn verdeeld over 2 rijen, de tanden over 4. 1 Rij nivelleringsschijven regelbaar in continu en een HD-liner rol van 700 mm vervolledigen het werk van dit werktuig geschikt voor krachtige trekkers. De Performer is momenteel beschikbaar in 4 of 5m werkbreedte, en versies met grotere werkbreedtes in voorbereiding. 

Kuhn ESPRO

De nieuwe zaaimachine Kuhn ESPRO werd in Frankrijk verkozen tot machine van het jaar 2015.  Deze innovatieve machine met een werkbreedte van maar liefst 6,00 m kan gebruikt worden in combinatie met een tractor van slechts 200 pk en kan een snelheid halen tot 17 km/u afhankelijk van de omstandigheden.  Bekijk hier het filmpje van deze nieuwe machine

Ook Packo Green en Packo Handling waren aanwezig op de Werktuigendagen met een aantal machines.  Bekijk hier wat Packo Green voorstelde en bekijk hier wat Packo Handling te bieden had.