Skip to main content

ZILVEREN AAR VOOR WIKKELAAR KUHN SW 4014

KUHN stelt met de SW 4014 een ware innovatie voor in het domein van de vierkante balen wikkelaars. Een uitvinding die beloond werd met een zilveren medaille voor de Innovatie op AGRITECHNICA 2015 en een zilveren aar op AGRIBEX 2015.

De functies van de vierkante balen wikkelaar SW 4014 zijn de volgende: 

Volautomatische werking: De innovatieve AutoLoad functie op de SW 4014 wikkelaar maakt het mogelijk om volledig automatisch vierkante balen te wikkelen zonder tussenkomst van de bestuurder. De AutoLoad functie detecteert de vierkante balen binnen het bereik, bepaalt er automatisch de lengte van en regelt de positie van de laadarmen voor het laden. Op die manier gebeurt het laden, wikkelen en lossen zeer precies en in één enkele doortocht. Dankzij dit systeem kan de capaciteit verhoogd worden en kan een meer ergonomische en minder stresserende werkomgeving gecreëerd worden, wat van groot belang is tijdens lange werkdagen. 

Uitzonderlijke stabiliteit: Dankzij het robuuste concept met een geïntegreerde hydraulisch in- en uitschuifbare portaalconstructie, kunt u over een zeer grote breedte werken en toch een uitzonderlijke stabiliteit over de machine behouden. Deze unieke breedteregeling zorgt voor eenvoudige opname van de baal en een perfect zicht op het gehele wikkelproces. De SW 4014 meet 4m op het veld en 2,5m tijdens het transport. 

Optimale polyvalentie: De SW 4014 kan grote vierkante balen wikkelen en middelgrote ronde of vierkante balen tot 1500 kg die maximaal 200 cm breed zijn. Het is mogelijk om ronde balen met een maximale diameter van 140 cm te wikkelen zonder bijkomende uitrusting of mechanische instellingen. U kunt eenvoudigweg alle voorgeprogrammeerde afmetingen van de balen via de terminal aanduiden. 

Uitzonderlijk verhandeling van de balen: Het intelligente concept van de SW 4014 wikkelaar verzekert eenvoudig laden/lossen van de balen, zowel langs voor als langs achter, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Alle balen worden geladen/gelost zonder risico op beschadiging of opname van onzuiverheden gezien de afstand tussen de twee paar uit gepatenteerd staal vervaardigde rollen. 

Uitstekend wikkelen: De oriëntering van de bovenste kortere gepatenteerde rollen maakt het mogelijk om de folierolsteunen zo laag mogelijk te plaatsen. Zo wordt de folie zo dicht mogelijk bij het middelpunt van de baal aangebracht met minder plooien, wat een optimale barrière tegen zuurstof verzekert om een kwalitatief uitstekend kuilvoer te bekomen. Gebruik ons uniek IntelliWrap™ systeem om een beter beheer en meer controle over het wikkelproces te verkrijgen. De belangrijkste kenmerken van IntelliWrap™ zijn: aanbrengen van een oneven aantal lagen (4, 5, 6, 7, 8, 9,…), regelbare overlapping van de folie en een gebruiksvriendelijke wikkel-interface. IntelliWrap™ produceert perfect luchtdichte en mooi gevormde balen, en zo dus kuilvoer van een uitstekende kwaliteit. 

ISOBUS Bediening: Met de geavanceerde maar eenvoudig te gebruiken ISOBUS bediening beschikt de wikkelaar over verschillende functies, bediend vanuit de cabine, zoals het lossen van de balen in een uitgekozen positie (bvb.: met de knoop naar boven of lossen aan de korte zijde,…). 

Brandstofbesparing: De SW 4014 kan aan een uitgebreid gamma trekkers gekoppeld worden omwille van de beperkte noodzakelijke hoeveelheid brandstof (45 liter, max. 60). De wikkelaar kan eveneens uitgerust worden met een hydraulische voeding aangedreven door een aftakas (optioneel beschikbaar) voor een optimaal wikkelvermogen. De trekker kan ook met een laag toerental werken om efficiënt brandstof te besparen. Een andere oplossing om brandstof te besparen: de aftakas aan 500E /750E toeren/min. laten draaien. Anderzijds betreft een hydraulische voeding aangedreven door een aftakas een gesloten systeem. Er is dus geen enkel risico op olievervuiling door verschillende trekkers en weinig kans om onzuiverheden in het systeem aan te treffen. 

KUHN biedt het meest complete en meest polyvalente gamma wikkelaars beschikbaar op de markt. De KUHN wikkelaars zijn snel, doeltreffend, maar vooral betrouwbaar.