9.400 liter - 18 tot 50 M werkbreedte

100% dosering aan beide kanten. De garantie dat de nodige voedingsstoffen toegediend worden om zo de doelstellingen op vlak van rendement te kunnen bereiken. De KUHN AXENT 100.1 is de enige kunstmeststrooier op de markt uitgerust met het EMC-systeem : onafhankelijke dosismodulatie op elke schijf. Om de seconde is er een afzonderlijke afstelling van de linker- en rechterstrooischijf in functie van het aandrijfkoppel gemeten op elke strooischijf.  Een dergelijke technologie biedt heel wat voordelen : de dosis wordt gerespecteerd op elke doseerschuif, er is geen risico op verstopping en EMC detecteert en corrigeert onmiddellijk debietschommelingen.  

De juiste dosis strooien op de juiste plaats zonder "dosiseffect".  Dit kan dankzij het revolutionaire verdeelsysteem CDA System. Om het strooien zo goed mogelijk aan te passen aan het perceel is de kunstmeststrooier GPS CONTROL Ready met integratie van de volgende systemen :
- OPTIPOINT : bepaling van de optimale start- en stoppunten in functie van het type kunstmest,
- VARISPREAD Dynamic : automatische en traploze sturing van de werkbreedte, voor een perfect beheer van geren.

AXENT 100.1 is een modulaire machine. Twee strooi-inrichtingen zijn beschikbaar :
AXIS PowerPack : voor het nauwkeurig strooien van gekorrelde kunstmest op een werkbreedte van 18 tot 50 m
LIME PowerPack : voor het strooien van meerdere ton/ha grondverbeteringsmiddelen : kalk, natte bulk, organische kunstmeststoffen (pellets)…
De twee strooi-inrichtingen kunnen via een snelwisselsysteem in minder dan 10 minuten gemonteerd worden.

Om gewasschade te beperken, bechikt de AXENT 100.1 in optie over een gestuurde as die de manoeuvers op de kopakkers vergemakkelijkt en de performantie op hellingen verbetert.  

Modellen in dit gamma

Naar boven