Skip to main content

KUHN OCEANIS 2

Een waaier aan vernieuwingen voor nog meer nauwkeurigheid en veiligheid !

Om in te spelen op de veranderende eisen vanuit de markt, vernieuwde KUHN de getrokken spuittoestellen OCEANIS 5002, 5602, 6502 en 7702.   Deze spuittoestellen hebben een tankinhoud van 5000, 5600, 6500 of 7700 liter.  

De moderne spuittoestellen moeten steeds nauwkeuriger zijn, maar moeten ook milieuvriendelijk zijn en de veiligheid van de gebruiker in acht nemen.  Met dit in gedachten, heeft KUHN op de OCEANIS 2 volgende vernieuwingen doorgevoerd op vlak van nauwkeurigheid en veiligheid:

 • Een nieuw systeem voor de afstelling van de spuitdoppen, namelijk de elektrische spuitdophouders KUHN MULTISPRAY.  Dit systeem integreert de volgende functies :
  • Bediening van de dop vanuit de trekkercabine, zonder dat je de dophouders op de spuitboom moet draaien
  • Automatische keuze van de dop in functie van de rijsnelheid of in functie van de te spuiten dosis op het perceel, met als doel steeds het beste spuitresultaat te bekomen
  • Automatische dopafsluiting dop per dop via GPS waardoor overlapping zoveel mogelijk vermeden wordt
 • Het geautomatiseerde spoelsysteem RINS ASSIST is in de ISOBUS-versie nog gebruiksvriendelijker.  Het systeem is zeer intuïtief.  Zo is het spoelcircuit zichtbaar op de terminal van het spuittoestel en worden op het scherm de belangrijkste automatisch uitgevoerde spoelingen weergegeven.
 • Met het nieuwe geautomatiseerde roersysteem genaamd STOPMIX kan het roeren automatische stopgezet worden op het einde van de werkzaamheden om schuimvorming te vermijden.  Dankzij dit systeem is er ook bijna geen restvolume in de tank op het einde van de werkzaamheden. 
 • Voor meer veiligheid voor de gebruiker is de nieuwe vulspoelbak uitgerust met het EASYFLOW-systeem. Dankzij dit « contactloze » systeem komt de gebruiker tijdens het vullen op geen enkel moment in contact met de vloeibare producten. Ook bij het spoelen van de bidons komt de gebruiker op geen enkel moment in aanraking met het product.  
 • Met de automatische instelling van de spuitboomhoogte BOOM ASSIST TOTAL PRO, kunnen de spuitbomen op de juiste hoogte ingesteld worden en dit voor elk type perceel of gewas.  Op die manier is er zo min mogelijk drift.  De gepatenteerde detectie-modus « HYBRID Mode », detecteert met slechts 3 sensoren permanent het soort grond en gewas en houdt zo de spuitboom altijd op de juiste hoogte en dit bij eender welke fluctuatie in de vegetatie (gewassen met een hoge dichtheid zoals koolzaad of aardappelen, waterpartijen…).

Naast de hierboven opgesomde vernieuwingen, heeft de nieuwe KUHN OCEANIS 2 ook nog de volgende kenmerken:

 • Gemakkelijk te reinigen tank uit polyester met een inhoud van 5000, 5600, 6500 of 7700 liter en uitgerust met een antiklotswand.  De tank is zo vormgegeven dat de stabiliteit tijdens het transport steeds uitstekend is,
 • Drie bedieningsmogelijkheden MANUSET, DILUSET + en e-SET die tegemoetkomen aan alle noden van de gebruiker. Volgens de uitrusting zijn er 1 of 2 ergonomische kranenblokken die gemakkelijk in de hand liggen.  Het aantal handelingen is aanzienlijk verminderd om zo het risico op fouten te beperken,
 • Een integrale ophanging op 4 niveaus (dissel, as, hef en boom) voor een uitstekende stabiliteit en een ongeëvenaard comfort zowel op het veld als tijdens het transport op de weg,
 • Elektronische regulatie ISOBUS met CCI200-kast of BUSCAN met VISIOREB-terminal,
 • Spuitbomen uit aluminium van 24 tot 48 m, compact op te vouwen en uitgerust met de EQUILIBRA-ophanging: licht en stabiel op het veld en compact tijdens het transport!